U Apatinu održana sednica Parlamenta privrednika – Kako unaprediti poslovanje? (VIDEO)

Uticaj aktuelnih svetskih zbivanja na privredu Srbije bila je tema sednice Parlamenta privrednika koja se u organizaciji Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga održala u Apatinu. 

Uticaj aktuelnih svetskih zbivanja na privredu Srbije bila je tema sednice Parlamenta privrednika koja se u organizaciji Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zapadnobačkog upravnog okruga održala u Apatinu. 

Na koji način i u kojoj meri aktuelna zbivanja na svetskom nivou utiču na poslovanje privrednih subjekata u Republici Srbiji, kako prevazići problem i kako unaprediti poslovanje bila je tema sednice Parlamenta privrednika koja je održana u Apatinu.

“Dešava se niz krupnih promena na koje malo ko može da utiče, a mi smo suviše mala zemlja da bi na to mogli da utičemo. Promene koje se dešavaju imaju izuzetne implikacije na poslovanje privrednih subjekata u našoj zemlji i u takvim uslovima moramo brže da se menjamo, prilagođavamo i da reagujemo“, rekao je dr. Dejan Erić, dekan Beogradske bankarske akademije.

“Planovi su da povećamo broj zaposlenih, povećamo investicije i da upravo iz krize i problema koje imaju drugi mi izađemo kao pobednici i svaka kriza je prilika da uradimo nešto novo“, rekao je dr. Boban Birmančević, državni sekretar Ministrstva privrede.

Posebna pažnja posvećena je očuvanju vitalnosti kompanija i pravovremenom reagovanju na zahtev tržišta.

“Mi imamo šanse da iskoristimo znanje, znamo da je to resurs koji se trošenjem uvećava i imamo dovoljno mlade pameti. Svedoci smo da naši mladi ljudi jako napreduju i imaju svoje mesto u svetu pogotovo u sektoru matematike i IT i mislim da to možemo da iskoristimo“, rekao je Predrag Lučić, predsednik Parlamenta privrednika.

Sednica Pralamenta privrednika održana je u okviru Programa rešavanja pitanja dugovanja i prestanka poslovanja privrednih subjekata Zapadnog Balkana, a cilj ovog programa bio je smanjenje rizika i unapređenje poslovanja.

 

Izvor: www.rtv.rs 

Prijava na newsletter

Pročitajte još: