Milićević: Turizam u AP Vojvodini u kontinuitetu beleži rast

Uručene nagrade Privredne komore Vojvodine - „Kapija uspeha“ - najboljima u ugostiteljsko-turističkoj delatnosti u Vojvodini, u 2018. godini.

Novi Sad, 28. maj – Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je danas, zajedno sa predsednikom Privredne komore Vojvodine Boškom Vučurevićem, nagradu Privredne komore Vojvodine – „Kapija uspeha“ – najboljima u ugostiteljsko-turističkoj delatnosti u Vojvodini, u 2018. godini.

Milićević je ovom prilikom naglasio da je turizam i ugostiteljstvo – najbrže rastuća privredna grana u Srbiji i AP Vojvodini, u kojoj ima još prostora za razvoj i dostizanje još boljih rezultata.

Kako je naveo, u toj oblasti je prošle godine zabeležen rast od 11,2 odsto na nivou države, a u AP Vojvodini oko 8,5 odsto.

„Trend rasta u oblasti turizma i ugostiteljstva ostvaruje se u kontinuitetu godinama unazad. U prilog tome govore i podaci da je u protekle četiri godine broj noćenja domaćih i stranih turista veći za oko 30 odsto u 2018. godini, u odnosu na 2015. U istom periodu zabeležen je još brži rast prihoda sa 900 miliona na preko 1,3 milijarde evra, koliko je srpski turizam prihodovao u 2018.“, kazao je potpredsednik Milićević.

On je dodao da je Pokrajinska vlada prepoznala značaj ulaganja u ovu oblast, te da se pored podsticajnih mera krenulo i sa direktnim ulaganjima.

„Od polovine decembra 2018. godine, počela je realizacija velike investicije – Akva velnes i spa centara na Paliću, koji sa milijardu dinara zajednički finansiraju Republika Srbija, Pokrajinska vlada i Grad Subotica“, kazao je potpredsednik Milićević i dodao da će to ulaganje sigurno doprineti podizanju kvaliteta usluga u oblasti turizma i ugostiteljstva u Vojvodini.

Nagradu „Kapija uspeha“ Privredna komora Vojvodine dodelila je 27. put za redom, onima koji postižu nabolje rezultate u oblasti turizma i ugostiteljstva. Prema rečima predsednika PKV Boška Vučurevića, nagrada se dodeljuju u različitim kategorijama, kao što su smeštajni kapaciteti, restoranske usluge, vinarije, čarde, turističke agencije. Vučurević je naveo da je odluka o dobitniku bila teška, što pokazuje da se turizam ubrzano razvija.

Nagrade su uručene u hotelu „Šeraton“, koji je jedan od ovogodišnjih laureata nagrade „Kapija uspeha“.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: