Predavanje prof. dr Ksenije Končarević: „Traganje za Hristom u srpskoj književnosti“

Opštinska narodna biblioteka "Veljko Petrović” u Žablju će u saradnji sa Upravom pravoslavne parohije u petak, 21. oktobra održati online predavanje na temu "Traganje za Hristom u srpskoj književnosti”.

Opštinska narodna biblioteka “Veljko Petrović” u Žablju će u saradnji sa Upravom pravoslavne parohije u petak, 21. oktobra održati online predavanje na temu “Traganje za Hristom u srpskoj književnosti”.

Ovo predavanje obuhvatiće literalna ostvarenja Isidore Sekulić, Desanke Maksimović i Matije Bećkovića koji su se u svojim delima dotakli upravo molitvene reči kao pokazatelja njihovog duhovnog uzdizanja u hrišćanskoj veri, po čemu ovo predavanje i nosi naziv.

Ove stvaraoce poetske reči predavač, dr Ksenija Konarčević nije izabrala slučajno, posvetivši im veći broj istraživanja, unoseći i lični interes kao proučavalac književnosti i teologije.

Prof. Dr Ksenija Konarčević jedan od najuglednijih profesora na Filološkom i Pravoslavnom bogoslovskom fakutetu u Beogradu vrsni je poznavalac kako srpskog tako i ruskog književnog nasleđa. Izuzetnom posvećenošću temi, daće svojevrsan omaž ovom predavanju koji će se održati u galerijskom prostoru biblioteke u Žablju.

Početak predavanja zakazan je za 18:30h.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: