Impact 2019 krajem februara u Beogradu

Najveća konferencija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi posvećena investicijama za socijalno preduzeća i startapove "Impact 2019" biće održana u Beogradu.

Najveća konferencija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi posvećena investicijama za socijalno preduzeća i startapove “Impact 2019” biće održana u Beogradu, u Kombank dvorani, 19. i 20. februara. Okupiće mnogobrojne stručnjake iz regiona i sveta iz oblasti socijalnog preduzetništva, ali i svetske investitore sa istim ciljem – da startapovi i socijalna preduzeća iz Srbije dobiju investiciju za svoj razvoj. 

Na konferenciji u Beogradu učestvuje više od 60 govornika iz 17 zemalja sveta, a organizatori očekuju prisustvo preko 250 učesnika. Među učesnicima konferencije su predstavnici Fonda za Južni Balkan, Evropskog investicionog fonda, Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu, kao i niz pojedinačnih investitora i stranih investicionih fondova – Oltre Venture, MiLa Capital i drugi. Publici će predstaviti svoje fondove, akceleratore, inovacije i razvoj u oblasti socijalnog preduzetništva i startap industrije.

Značajnija konferencija od prethodne

Agencija Brodoto i ACT Grupa iz Hrvatske prvu konferenciju održali su prošle godine u Zagrebu, a ove godine su rešili da svetske investitore socijalne ekonomije dovedu u Beograd.

“Ovogodišnja konferencija ‘Impact 2019’ će po mnogo čemu biti značajnija i veća nego ona prošlogodišnja. Želja nam je da se ideja investiranja u biznise koji stvaraju pozitivnu društvenu promenu što više proširi i da se i u našem društvu prepozna potencijal koji ovaj vid poslovanja ima. Ipak, najviše smo ponosni na to što će socijalna preduzeća i startapovi iz Srbije imati priliku da razgovaraju sa više od 30 investitora i da im predstave svoje ideje”, izjavila je Vladica Jovanović, direktorka agencije Brodoto u Srbiji i organizatorka konferencije.

Srbija na mapi značajnih mesta na polju socijalnih preduzeća i investicija

Da socijalno preduzetništvo ima veliki potencijal, govori i podatak o sve većem broju preduzeća koja se odlučuju za ovaj vid poslovanja ne samo u svetu, već i kod nas. Konferencija “Impact 2019” nastoji da podrži ovakve ideje, da preduzetnike spoji sa investitorima, ali i da obrazuje širu javnost o ovom načinu poslovanja.

Kako najavljuju organizatori, ovaj događaj će uvrstiti Beograd i Srbiju na mapu značajnih mesta na polju socijalnih preduzeća i investicija.

Prijava na newsletter

Pročitajte još: